Om Lone Borgersen

Hvorfor maler jeg?

Jeg er optaget af lys og farver. Af væren. Af øjeblikke. Af liv, forfald, genkomst. Jeg holder af billeder, der glæder øjet og pirrer sindet. Der er en fest for øjet og vækker erindringer om glemte sansninger. Der fremkalder glæde og vemod. Og håb og savn. Når  jeg maler kommer jeg tættere på det, jeg er optaget af, og det jeg holder af.

Hvad maler jeg?

Aktuelt arbejder jeg med fire temaer: Skræpper, Havneblik, Kolonier og Fruer i stol. Skræpperne langs Odense å fascinerer mig – alene det lydmalende navn! Jeg begyndte at male skræpperne i efteråret 2014, og er endnu ikke holdt op. Havneblik er malerier med flader, perspektiv og atmosfære fra forskellige havne. Der er i virkeligheden flere forskellige ting, der interesserer mig under dette tema. Det er rum, det er mellemrum, det er vand og det er spejlinger.  Kolonier eller flokke handler om fugle og mennesker – og igen om rum,  mellemrum, vand og spejlinger. Fruerne begyndte med min fascination af Olaf Rudes maleri ”Fru Elna Fonnesbech Sandberg” fra 1933. Jeg malede to fruer i 2015, og har endnu et par stykker i skitser.

063 201510xx Annes serie I 037 20130405 Havneblik 066 20160216 Mødes cropped-058-20150426-Fru-Lone-Borgersen-i-stol.jpg

Hvem har undervist mig?

Jeg har i de senere år modtaget undervisning af  Asmund Havsteen-Mikkelsen, Indigo Richards, Peter Land, Birger MØller, Palle Rico Hjorth og Karen Madsen.